Huis zelf verkopen

Vermijd deze 3 mythes bij het verkopen van een huis

14-sep-2018 11:41:07 / by Daphne

IMG_3366

Klaar om je huis te verkopen? In de komende weken zal je dan nogal wat lezen en van bijna iedereen in de buurt heel wat "tips" krijgen. Het lijkt erop dat elke tante, nonkel, neef, collega en buurman een verhaal te vertellen heeft over de verkoop van een huis, maar de informatie die je krijgt is niet altijd waar. In feite zijn veel van de ideeën die je in die verhalen hoort absolute mythes die je kunnen tegenhouden om je huis optimaal voor te bereiden op de verkoop. Hier zijn er een paar die je moet kennen voordat je ooit start met het verkopen van jouw huis.

Stel je prijs hoog in. Kopers zullen onderhandelen.

 

Dit is absoluut niet waar. Je moet voorzichtig zijn als je je huis wil verkopen, want in sommige gevallen zal het niet verkocht geraken als dat prijskaartje te hoog is. Kopers vermijden huizen die niet in hun prijsklasse vallen. Zet je dus te hoog in, dan kom je niet voor in de zoekresultaten en bijgevolg word je niet gezien door je potentiële doelgroep. De consquenties zijn dan dramatisch, er komen geen bezoekers en je woning zal zich verbranden. 
 
Klik hier: GRATIS SCHATTING
 

Verkoop je huis zoals het is.

Veel mensen willen niet de moeite doen om een paar kleine dingen hier en daar op te lossen, en ze verkiezen het te verkopen zoals het nu is. Er is veel te doen voordat je je huis verkoopt. Die kleine tekortkomingen die geen probleem zijn voor jou, kunnen een grote afkeer zijn voor potentiële kopers. Als zoiets eenvoudigs als een professionele tapijtreiniging en een nieuwe laag verf het verschil betekenen tussen een verkoop of jouw huis maanden online blijft staan en je moet zakken in prijs... Overweeg dan toch maar best om die kleine dingen aan te passen, ze zullen je veel geld opleveren. 

Enkel het interieur telt.

Veel mensen spenderen geld en tijd aan het veranderen van het interieur van hun huis en negeren dan volledig de buitenkant. De realiteit is dat wanneer een koper naar een huis gaat kijken, er al een oordeel wordt uitgesproken bij het aanbellen. Besteed dus evenveel aandacht aan bv. je voorgevel als aan het interieur van je huis.

 

Als je klaar bent om je woning te verkopen, luister dan niet naar de mythes die bijna iedereen je zal vertellen. Neem in plaats daarvan contact op met een vastgoedexpert van Instahome, die klaar staat om je te helpen jouw huis te verkopen en je de informatie te geven die je het meest nodig hebt.

 

Download Gratis Checklist Hoe mijn woning zelf verkopen

 
 
 

 

Topics: woning zelf verkopen, huis zelf verkopen, huis verkopen zonder makelaar, tips huis verkopen, woning verkopen zonder makelaar, appartement verkopen zonder makelaar, appartement zelf verkopen, woning kopen, huis kopen

Daphne

Written by Daphne

Marketing verantwoordelijke