Huis zelf verkopen

Wil je geld besparen bij de verkoop van je huis? Probeer deze tips.

20-sep-2018 13:49:48 / by Daphne

huis verkopen

Veel experts zullen je vertellen dat je veel geld moet uitgeven om iets te verdienen als je je huis verkoopt. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Soms heb je gewoon niet het extra geld om uit te geven aan upgrades en/of renovaties. Maar je wil je huis toch voor de beste prijs verkopen? Hoe kan je dat aanpakken? Deze tips kunnen helpen.

Grondige schoonmaakbeurt

Een van de belangrijkste zaken die je kan/moet doen voordat je jouw huis verkoopt, is een zeer grondige poetsbeurt. Een rommelig en vuil huis gaat niet zo snel verkopen als een opgeruimd en proper huis.
Let ook op volgende zaken als je aan het schoonmaken bent: staan er niet teveel spullen op je aanrecht, venstertabletten, schouw en in je kasten? Je zal versteld staan welk effect het heeft indien je enkele spullen zou opbergen. Er komt meer ruimte vrij en potentiële kopers hebben een beter beeld van je huis. Onthou: Je verkoopt je huis en niet al de spullen die je tentoonstelt. Tijdens een snelle poetsbeurt sla je vaak enkel dingen over zoals: plinten, plafondventilatoren,... Als je je huis verkoopt moet echt alles spik en span zijn. 
Om je woning op zijn best te laten zien, is veel licht belangrijk. Zorg er dus voor dat je ramen kraaknet zijn, zodat er voldoende daglicht kan binnen schijnen. Het geeft tegelijk potentiële kopers een beter en warmer gevoel. 

Herschik je meubilair

Nadat je hebt schoongemaakt, wil je misschien enkele meubels verplaatsen. Je kan echt ruimte creëren met een beetje fantasie. Hou het meubilair uit de buurt van de muren en zorg ervoor dat een potentiële koper vrij kan rondlopen zonder een meubelstuk tegen te komen. Het zal bijdragen tot een ruimer en vrijer gevoel in je huis.

Neem de tuin onderhanden

Heb je het verwijderen van onkruid altijd al uitgesteld? Dan is het nu tijd voor actie. Breng een weekend door in de tuin en ontdoe je van alles wat hier niet zou moeten groeien. Ruim het tuinmeubilair en speelgoed van de kinderen op. Wanneer bezoekers door je tuin wandelen, moeten ze een ontspannend gevoel ervaren.

 

Download Gratis Checklist Hoe mijn woning zelf verkopen

 

Je moet je woning niet renoveren om je huis te verkopen. Wij kunnen je helpen om de juiste prijs uit je woning te krijgen zonder uitgebreide wijzigingen aan te brengen. Neem vandaag nog contact op met Instahome voor meer informatie!

 

 

 
 
 
 

Topics: woning zelf verkopen, huis zelf verkopen, huis verkopen zonder makelaar, tips huis verkopen, woning verkopen zonder makelaar, appartement verkopen zonder makelaar, appartement zelf verkopen

Daphne

Written by Daphne

Marketing verantwoordelijke