Huis zelf verkopen

Een rondleiding geven? Deze vragen kan je verwachten

5-apr-2018 17:50:58 / by Lien

IMG_3366

Vorige week kwam je al te weten hoe je je huis zelf verkoopt en een goede rondleiding geeft.  Hier gaan we deze week wat dieper op in en we bekijken welke vragen je zeker kan verwachten tijdens de bezichtiging. Zo begin je goed voorbereid aan het inkijkmoment en hoef je geen zenuwen te hebben! Aan deze vragen van de potentiële kopers mag je je zeker verwachten:

  1. Staat het huis al lang te koop?

Kopers zijn altijd geïnteresseerd in hoe lang de woning al te koop staat. Zo weten ze meteen hoe populair je huis of appartement is. Als het al langer dan zes maanden te koop staat, zullen ze waarschijnlijk met een lager bod komen. Let dus op voor deze vraag en geef een genuanceerd antwoord.

Download Gratis Checklist Hoe mijn woning zelf verkopen

  1. Hoe lang woon je hier al en hoe graag?

Als je slechts heel kort in het huis of appartement hebt gewoond, zullen kopers meteen achterdochtig zijn om de reden van verkoop. Dan zal je met een goed gefundeerd verhaal moeten komen, zodat ze je terug vertrouwen. Wanneer ze denken dat er een addertje onder het gras schuilt, gaan mogelijke kopers snel afhaken bij de bezichtiging.

  1. Heb je zelf al iets nieuws en waarom verkoop je?

Het kan uit oprechte interesse zijn of net niet, maar mogelijke kopers vragen bijna altijd of je zelf al iets nieuws hebt gevonden en dus eigenlijk wat de reden van verkoop is. Zo zullen ze stiekem denken dat er problemen zijn met de buren, er dingen niet in orde zijn met de woning, of het om een scheiding gaat, of een buitenlandse job, … Vertel een betrouwbaar verhaal, zodat de potentiële kopers niet achterdochtig worden.

Wanneer je zelf al een nieuwe woning hebt, zullen de kopers denken dat je je woning zo snel mogelijk van de hand wilt doen. Ze zullen ook willen aftasten hoe snel ze in je huis of appartement zouden kunnen intrekken.

Lees hier: Huis zelf verkopen tips


  1. Is er nog veel andere interesse?

Mogelijke kopers toetsen altijd af of er nog andere geïnteresseerden zijn. Bij veel concurrentie zullen ze sneller tot een bod overgaan én misschien wel een hoger bod. Zeker als potentiële kopers weten dat er al een bod kwam, zullen ze alles uit de kast halen bij oprechte interesse.

  1. Hoe zit het met de kosten?

Als je een appartement koopt, zijn er steeds vaste maandelijkse kosten. Zorg dat je deze weet en er documentatie over klaar hebt liggen. Geïnteresseerden zullen willen weten hoeveel ze maandelijks willen afdragen. Als de maandelijkse kosten voor het onderhoud van het gebouw meer dan 200 euro bedragen, zullen kopers misschien afgeschrikt worden.

Algemeen willen kopers ook graag weten wat de kosten voor gas en licht zijn. Zo weten ze hoeveel zij zelf zullen moeten betalen voor de woning. Leg het EPC-document dus niet te ver weg als mensen je huis of appartement komen bezichtigen. Lees hier welke documenten je ook nog voor handen moet hebben. 

Ook bij een huis zullen er nog onderhoudskosten kunnen optreden. Je zal op de rooster worden gelegd over mogelijke gebreken en over dingen die in het verleden al werden hersteld. Als je investeringen deed in het verleden, mag je dit zeker in de verf zetten om te tonen dat de staat zeer goed is.

 

Wie is InstaHome?

Wij zijn vastgoedspecialisten die zich onderscheiden van andere spelers door onze transparante, menselijke en innovatieve manier van werken. Daarom organiseren we op regelmatige basis webinars met als doel verkopers zoveel mogelijk informatie te verschaffen.

Onze diensten zijn zo transparant dat je alle informatie snel en eenvoudig op onze website kan vinden. Daarnaast komen we graag langs voor een persoonlijk gesprek.

Topics: woning zelf verkopen, huis zelf verkopen, huis verkopen zonder makelaar, tips huis verkopen, woning verkopen zonder makelaar, appartement verkopen zonder makelaar, appartement zelf verkopen

Lien

Written by Lien